Imago Direct, multifactor-authenticatie en NIS 2-richtlijn

Multifactor-authenticatie

De Raad en het Europees Parlement bereikten op 12 mei 2022 een voorlopig akkoord over de NIS 2-richtlijn. Zodra het akkoord definitief is goedgekeurd, moeten de lidstaten de richtlijnen binnen 21 maanden in hun nationale recht en wetgeving omzetten.

Ergens in 2024. Dat is wanneer de NIS 2-richtlijn naar verwachting ingaat en voor betere cyberbeveiliging moet gaan zorgen.

Ondanks dat er nog geen definitief akkoord is over de NIS 2-richtlijn, staat Bugs Business voor CyberSecurity en wachten we niet af. Multifactor-authenticatie (MFA) is een belangrijke stap naar online beveiliging.

Imago Office is, voor medewerkers, al beveiligd met MFA. Voor tussenpersonen die werken met Imago Office en Imago Direct (de nieuwe naam voor Imago Consument) is de Bugs Software Factory dat aan het ontwikkelen. Het doel is dit in de loop van 2023 te releasen, zodat gegevens nog beter beveiligd zijn en gebruikers meer beschermd zijn.

Omdat dit voor jou als klant en voor ons als software leverancier een belangrijk onderwerp is houden we je in 2023 regelmatig op de hoogte van de status en planning.